En moussetårta som är gjort på en vaniljbotten, vaniljpannacotta och en flädermousse. Jag har sett att många konditorer har härliga lager med lite av varje i sina moussetårtor så jag tänkte testa även jag. Det blev en pannacotta fyllning i mitten av tårtan omringad av flädermousse. Tårtan är toppad med maränger och lite riven choklad.

Den här tårtan fick följa med som en provsmak till jobbet! 😉

Gör såhär: Tårtan är gjord i en 15 cm form.

Gör en tårtbotten <– Gör halva receptet och dela botten i två delar –  och låt den svalna.

Fortsätt med att göra en vaniljpannacotta <— Använd samma mängder men strunta i jordgubb och flingor. Täck en form lika stor som tårtbotten eller en storlek mindre med plastfolie, häll över pannacotta och låt den stelna i kylen (ska det gå snabbt fungerar det bra att ha den i frysen). 

Lägg en tårtbotten längst ned i en form (lika stor som tårtbotten – gärna en form med avtagbar kant). och täck kanterna med bakplåtspapper.

Gör flädermoussen.  <– Samma mängder som detta recept innehåller. 

Lägg upp den stelnade pannacottan på tårtbotten. Häll över flädermoussen och låt stelna i kylen, helst under natten. Vill du att det ska gå snabbare finns ju alltid frysen.

Ta bort formen och bakplåtspappret och lägg upp tårtan på en tallrik. Jag har använt ätbar sprayfärg för att spraya tårtan röd, fungerar perfekt på mousse!

Servera!

Translated: Mousse cake with pannacotta and elderflower mousse.  This cake came along as a taster to work! 😉

Do:  The cake is made in a 15 cm form.

Make a vanilla cake base and let it cool.

Continue by making a vanilla panna cotta. Cover a shape as big as cake base or one size smaller with plastic wrap, pour over the panna cotta and let it cool in the fridge (it should go quickly it works great to have it in the freezer).

Add a cake base at the bottom of a form (as big as cake base – preferably a pan with a removable edge). and cover the edges with baking paper.

Make elderflower mousse.

Add up the set panna cotta on the cake base. Pour over flädermoussen and let cool in the fridge, preferably overnight. Do you want it to go faster, you always get the freezer.

Remove mold and baking paper and place the cake on a plate. I have used edible spray paint to spray the cake red, works perfectly on sparkling!

Serve!