Vi hade beställt middagen på rummet till kl 19.00, våra värdinnor knackade på dörren och dukade fram i vårt härliga vardagsrum. Ja vet, vi skäms fortfarande lite över all den här lyxen. Hela middagen var dunder god! Äntligen fick jag smaka pilgrimsmussla, det var hur gott som helst. Min favvo var nog pilgrimsmusslan och Henriks favvo blev nog sushin och efterrätten. Jag äter gärna den här menyn om och om igen.
Förrätt:
Tartar på pilgrimsmussla, misopulver och rostad bovete.
Tamago; Ikura, Bonito, Dashi.
Norimaki och Urimaki, Krispigt kycklingskinn, kycklingmajonnäs och avokado. Sotad tonfisk, rättika och gräslök.
—
Varmrätt:
Dumpling med höstens blandsvamp. Pankofriterad kyckling med japansk remoulad.
—
Efterrätt:
Umeshubakade äpplen med brynt smörglass, sake-skum och sesamkrisp.
Jag glömde ju totalt att ta kort på efterrätten innan den va uppäten. Det var i alla fall hur gott som helst och slank ner med en kopp grönt te.
Lämna en kommentar