I samarbete med Kungsörnen har jag gjort tre roliga tårtor med olika teman, varje tårta har varit med i en röstningstävling, den bästa motiveringen av er som röster vinner ett kändis-tårtogram! Passa på nu och rösta på schlager tårtorna! Kikar nu på Hela kändis Sverige bakar föresten, jag tycker nästan att det är roligare än det vanliga? 

Rösta på min Loreen tårta och vinn ett tårtogram!! Allt du behöver göra är att motivera varför just denna tårta får din röst och en tårta kan bli din! 

[Ingredienser]

Gör såhär: 

Chokladbotten: (Alternativt använd kungsörnens mix för Chokladtårta)

Koka upp kakao och mjölk med hälften av sockret – låt svalna. Vispa smöret och resten av sockret poröst. Vispa ner ett ägg i taget (medel vispning). Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och varva ner det och mjölkblandningen i smörvispet. Häll smeten i en form (gärna 15 cm). Grädda i 175 gr i ca 40 min.

Passionsfruktsmousse:

Gröp ut allt innehåll ur passionsfrukterna och häll över i en liten kastrull. Tillsätt sockret. Låt koka i någon minut och ställ sedan i kylen i ca 2 – 3 timmar. Vispa grädden och rör ner den kylda passionsfrukten. Fyll tårtan!

Vit chokladfluff: 

Värm på vispgrädden i en kastrull, det skall inte koka. Tillsätt den vita choklad, rör om tills det smält och blandats till en slät smet. Låt smeten stå i kylen ca 6 timmar, gärna över natten. Vispa smeten till fluff och fyll i tårtan!

Täck tårtan med extra uppvispad grädde och marsipan, servera!  

 

Tips: 

För att göra en enkel snabb och snygg tårta finns det många härliga bak-mixar från Kungsörnen som passar perfekt till tårtor. Mina favoriter är chokladtårtan, citronkaka och toscatårta. Perfekt bottnar till snabba och goda tårtor!

Baka lugnt!