När det blir deg över, eller när du inte orkar baka ut alla bullar eller kanske semlor. Rulla bara mini bollar och fritera dem – då blir det urgoda små mini donuts! Självklart går det att fylla dom efteråt med en liten smal runt tyll.  

Gör så här: Mini Donuts!

Gör en vanlig vetedeg eller varför inte spara en liten bit deg när du bakar bullar eller semlor kanske?

Värm upp rapsolja i en kastrull, jag tog en liten kastrull så att det inte skulle gå åt lika mycket olja. Det ska vara så mycket olja att bollarna inte uddar botten, då kan de lätt bli brända.

Fritera i några minuter tills de blivit snyggt gyllenbruna, vänd på dom lite då och då om det behövs.

Tag upp dom ur kastrullen och lägg dom på en tallrik täckt med strösocker. Rulla runt, låt svalna och servera!

Tips på smaksättningar i donuts: 

Det enklaste är såklart att ta någon färdig sylt, äppelmos eller liknande. Men jag tror nog att mina favoriter nog är Dulce de leche och Nutella. Något jag inte är lika intresserad av är vaniljkräm i donuts men det finns många där ute som gärna föredrar det. Koka ihop en egen vaniljkräm eller vispa ihop lite pulver – spelar ingen roll. Man gör helt enkelt det man hinner med. Pssst, Dom är super goda utan fyllning också!

Translated: Mini Donuts!

Make a plain shredded wheat or why not save a small piece of dough when baking buns or Semlor?

Heat the canola oil in a pan, I took a small saucepan for mini donuts. It’ll be so much oil that the balls do not promontories bottom, then they can easily become burnt.

Deep-fry for a few minutes until they are nicely golden brown, flip them every now and then if needed.

Take them up out of the pan and put them on a plate covered with sugar. Roll over, let cool and serve!

Tips – flavors of donuts:

The easiest way is of course to take someone finished jam, applesauce or something like that. But I do think that my favorites are probably Dulce de leche or nutella. Something I’m not as interested in the vanilla cream donuts but there are many out there who would prefer. Do your own vanilla cream or whip up some powder – does not matter. You simply do what you have time for. Pssst, They are super good whiteout filling too!