Enkel och mumsig kaka som är ett måste till jul! Jag har redan gjort en och mumsar på till frukost varje morgon! haha Det är faktiskt jättegod! Gillar ni riktigt saftiga kakor kan ni tillsätta 1 – 2 msk olja i smeten också, jag tycker olja kan göra mjuka kakor ännu saftigare. 

[Ingredienser]

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175°.

Smörj och bröa en form.

Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt.

Rör ner resten av ingredienserna.

Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, 50-60 min.

Tag ut och låt svalna.

Servera!

 

 

In english: Cinnamon sponge cake. 

100g butter
2 dl powdered sugar
2 eggs
1 dl proceed sour milk
3 dl flour
1 tablespoon cinnamon
2 tsp vanilla
2 teaspoons baking powder
Proceed as follows:

Preheat the oven to 175 °C

Grease and sprinkle with crumbs a form.

Cream butter and sugar until frothy. Add the eggs, one at a time, and stir.

Stir in remaining ingredients.

Pour batter into pan and bake in the lower part of the oven, 40-50 minutes.

Remove and let cool.

Serve!