Jag tycker det är synd att saffran är så ”juligt” egentligen, jag har ett gäng paket saffran kvar så varför inte använda dom? Jag tycker mjuk saffranskaka är lika god på nu som vi jul! Vad tycker ni? Känns det okej att fortfarande äta bakverk med saffrans eller känns det lite ”ute”?  

[Ingredienser]

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.

Smält smöret tillsammans med saffran, rör ner mjölken, blanda det med äggsmeten.

Blanda i vetemjöl och bakpulver i smeten försiktigt.

Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och ströbröd. Fyll med smeten.

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

Låt kakan svalna något. Pudra över florsocker vid servering.

 

 

Translated: saffron cake

3 eggs
2.5 dl granulated sugar
1 teaspoon vanilla
50g butter
1 dl milk
1 packet of saffron (0,5g)
3.5 dl flour
2 teaspoons baking powder

Preheat the oven to 175 degrees.

Beat eggs, sugar and vanilla sugar until white and fluffy.

Melt the butter along with the saffron, stir in the milk, mix it with egg mixture.

Mix in flour and baking powder into the batter gently.

Grease and sprinkle with crumbs a mold with butter and breadcrumbs. Fill with batter.

Bake in center of oven for about 25 minutes.

Let the cake cool slightly. Dust with icing sugar before serving.