Kolor är ett måste till jul, i alla dess smaker! Och jag som älskar choklad gör förstås chokladkolor men jag kan även tipsa er om att tillsätta lite lakritspulver. 

[Ingredienser]

Gör såhär: 

Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.

Tillsätt grädde, socker och sirap. Koka kolan tills den är 120°C eller lite längre om man vill ha en lite hård kola.

Har du ingen termometer kan du i stället göra kulprovet.

Smörj en form (ca 10 x 15 cm) med lite olja eller täck den med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och låt stelna i minst 1 timme, men gärna längre innan du skär dom.

Skär ut kolor i önskad storlek.

Linda in i bakplåtspapper eller servera som dom är!

 

in english: Soft chocolate toffe!

50 g butter or margarine
2 tbsp cocoa
1 dl whipping cream
1 1/2 dl granulated sugar
1/2 dl light syrup

Melt butter in a heavy saucepan.

Add cream, sugar and syrup. Boil the school until it is 120 ° C or a little longer if you want a bit hard toffee.

Do not have a thermometer, you can instead make ”kulprovet”.

Grease a form (about 10 x 15 cm) with a little oil or cover with parchment paper. Pour the batter into the mold and let it set for at least 1 hour, preferably longer before cutting them.

Cut out the schools in your desired size.

Wrap in wax paper or serve as they are!