Ni har väl inte missat att det alldeles snart är första advent? Här kommer ett härligt tips på enkel och lyxig adventsfika.  

I samarbete med Kungsörnen har jag tagit fram ett härligt recept inför advent med hjälp av deras bakmixar. De jag har använt är Bakmix – Mjuk pepparkaka och Bakmixen – Macaroons Jordgubb. 

[Ingredienser]

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 175 ° C

Häll i Kungsörnens bakmix mjuk pepparkaka i en bakmaskin. Häll över 2 dl vatten och vispa under 1 minut. Rör ned 3/4 dl av lingonen i smeten.

Smöra och bröa en form, ca 1 1/2 liter. Grädda under 40 minuter.

Vispa ihop Kungsörnens bakmix Macarrons jordgubb enligt paketets avisering. Istället för att använda den medföljande fyllningen så fyllde jag istället mina makarons med Nutella för att det bättre skulle passa in till pepparkakssmaken.

Tag ut den mjuka pepparkakan och låt svalna ordentligt.

Gör en glasyr av florsockret och några droppar vatten. Rör ihop florsockret med några droppar vatten. Blanda ihop tills konsistensen är lagom. Den ska inte vara för rinnig.

Sätt ihop macaronsen två och två med en klick nutella i mellan.

Dekorera kakan med glasyren, de resterande lingonen och några av macaroonsen.

Servera en lyxig advents fika!  

——-

Soft Gingerbread with macaroons!

1 st Kungsörnen’s bakingmix – Soft Gingerbread
1 st Kungsrönens bakingmix – Macaroons
1 dl thawed Lingonberry
1 dl powdered sugar + water
Nutella

Preheat the oven to 175 ° C

Pour in Kungsörnen’s baking mix Soft gingerbread in a baking machine. Pour 2 dl water and whisk for 1 minute. Stir in 3/4 dl of the berries into the batter.

Grease and brothel a form, about 1 1/2 liters. Bake for 40 minutes.

Whisk together Kungsörnen’s bakingmix Macarrons strawberry according to package notification. Instead of using the supplied filling so I filled instead my makarons with Nutella because it would better fit to the gingerbread taste.

Take out the soft gingerbread and let cool thoroughly.

Make a glaze of powdered sugar and a few drops of water. Stir together powdered sugar with a few drops of water. Mix together until the consistency is just right. It should not be too runny.

Put together macarons pairs with a dollop of nutella in between.

Decorating the cake of the icing, the remaining lingonberries and some of macaroones.

Serve!