Här kommer ett recept på riktigt lyxiga kakor, en mumsig morotskaka med len frosting som mina kollegor fick smaka på. Perfekt att njuta på nu till påsk, vad sägs om det? 

Ingredienser:

  • 2 st morötter 
  • 1/2 dl farinsocker
  • 100 g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen kanel
  • 1/2 tsk malen ingefära

Frosting:

  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 100 g cream cheese 
  • limesocker att dekorera med (mixa limskal & strösocker)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C grader.
  2. Skala och riv morötterna fint.
  3. Blanda ihop rivna morötter med farinsocker i en skål.
  4. Vispa ihop smör, strösocker och sirap krämigt.
  5. Tillsätt de rivna morötterna och vispa ihop till en kräm.
  6. Tillsätt sedan vetemjöl och resterande ingredienser.
  7. Arbeta försiktigt ihop till en jämn smet.
  8. Dela degen i två bitar och rulla varje bit till en ca 3-4 cm tjock rulle.
  9. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper.
  10. Tryck till varje rulle lite lätt.
  11. Grädda längderna i mitten av ugnen i 10-15 minuter.
  12. Låt längderna svalna ordentligt.

Frosting

Vispa ihop smör och florsocker till frostingen.

Tillsätt färskost och vänd försiktigt ihop till en jämn och krämig frosting.

Spritsa ut frostingen över längderna, toppa med limseocker och skär upp i bitar. Eller så skär du upp bitarna först och spritsa på frostingen efteråt. 

Njuuuut!