HejHopp! Imorgon är de morotskakans dag, visst älskar väl alla morotskaka? Jag tänkte göra någon annan variant på morotskaka så det blev en morotskladdkaka, vad säger ni om det? Klassigt och gott med mycket smak! 

Morotskladdkaka
  • 2 stora morötter 
  • 200 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk tsk malen kardemumma
  • 1 krm malen ingefära
  • 4 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 dl brunt farinsocker
 Frosting
  • 300 g färskost
  • 100 g smör (mjukt och rumstempererat)
  • 1,5 dl florsocker
  • färsk mynta (att dekorera med
Limesocker
  • 1 1/1 dl strösocker
  • Rivet skal från 1 lime
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 °C.

Skala och riv morötterna.

Smält smöret i en kastrull eller mikro, låt sedan svalna! 

Rör ihop de rivna morötterna med ägg och strösocker. Rör sedan ner de övriga ingredienserna försiktigt.

Smöra eller fodra en form (ca 20cm i diameter) med bakplåtspapper.

Häll smeten i formen.

Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 25 minuter.

Låt kakan svalna helt och i kylskåpet.

Gör frostingen genom att vispa ihop smör och färskost till en slät kräm, sedan vänder du ner florsockret.

Häll upp frostingen i en spritspåse och spritsa ut frostingen på kakan eller bre ut den.

Dekorera med limesocker! 

Limesockret gör du genom att blanda limeskalet med strösockret. Låt det stå framme så att det torkar ihop till ett torrt socker innan du använder det. 


Muuuuums!