Moule marinière – Musslor i vitt vin. En riktigt lyxig middag med musslor som antingen serverad med bröd eller med pommes (Moules Fries). Har ni testat att göra detta själva? Såsen blir gudomligt god! Vinet vi anlände till detta recept är CHILL OUT Organic Riesling. Artikelnr: 78998. Pris: 249 kr. Alkoholhalt: 11,5 % . Ursprung: Rheinhessen, Tyskland. Passade perfekt och blev super super gott i såsen! 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 2 kg musslor
  • 50 g smör
  • 3 st finhackade schalottenlökar
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1/2 l torrt vitt vin
  • Ca 1 dl hackad persilja
    Gör så här: 
    Borsta musslorna och ta bort skägget.
    Smält smöret i en gryta stor nog att rymma alla musslor.
    Tillsätt den hackade schalottenlöken och vitlöken och låt puttra under omrörning någon minut.

    Häll i vinet och låt koka upp. Låt koka i ca i 2 minuter och lägg sedan ner musslorna.

    Koka kraftigt i ca 5 minuter under lock.
    Ta upp musslorna när de öppnat sig.
    Häll de varma musslorna i en stor uppvärmd skål med lock över.
    Kasta musslorna som inte öppnar sig.
    Koka ihop såsen – lägg ner musslorna igen och strö över den hackade persiljan. Smaka av med salt.
    Fördela musslor och sås i sopptallrikar och servera!
    —————

Sugen på fler matiga tips?

ROSTAD SPETSKÅL.

ENKEL HALLOUMI VÅFFLA.

DUNDERGODA VEGOBURGARE.