Visst är det lite dåligt med bakelser och desserter här på bloggen? Det är mest bakverk som gäller här känner jag. Kände i alla fall för att göra en riktig dessert, en bakelse. Vad är då enklast att göra en bakelse på om inte mousse, och i detta fall, chokladmousse! Chokladmousse funkar alltid! mumms! Snyggade till moussen med en sockerkakskant gjort på mandelmjöl med snygga hjärtan på.
Mousse: (ca 4 port)
Smält chokladen i en skål över ett vattenbad. Vispa grädden (inte för hårt). Rör ner en äggula i taget i den smälta chokladen. Vänd ner chokladsmeten i den vispade grädden. Fördela moussen i 4 portionskoppar. Låt moussen stelna i kylen i ca en timme eller mer.
Sockerkaks dekorationen som jag använt mig av runt tårtan kommer det recept på i nästa inlägg!
Hu fixade du så fina hjärtan?
Spritsat innan den andra smeten ska på (: Då kan man göra vilka mönster man vill!