Jag har gjort en härligt somrig mousse dessert med Kiviks nya sommarvin med smak av rabarber, krusbär och fläder, suuper gott! Jag tror absolut att denna dessert skulle gå hem under midsommar. Servera gärna med några upptinade bär som topping.
[Ingredienser]
Gör såhär: (2 – 3 portioner)
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Vispa grädden hårt.
Dela ägget, gulan och vitan för sig. Blanda i gulan i grädden.
Koka upp vinet i en kastrull och blanda ner de urkramade gelatinbladen. Rör om tills getalinbladen smält och vinet svalnat lite.
Rör ner vinet i grädden försiktigt, häll i liten stråle medan du rör om.
Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner i gräddsmeten.
Häll i portionsglas och kyl i ca 1 – 2 timmar, Servera!
Det ser alltid lika gott ut då du gör dina små goda fynd! 😀 Hur är det med dig då? tiden har ju gått sen sist ja var här och kika in. jag har ju mina perioder. Hoppas allt är bra!
Så kul att du också fick göra en midsommardessert med Kiviks Musteri. Det fick jag också göra!
Och din ser jättefin ut glömde jag att skriva! 🙂