[ Mumsiga Mozartkulor till Julefikat ]

Oj va länge sen jag gjorde Mozartkulor.. undra om vi åt för många när vi var i Österrike för några år sen kanske. Men det är ju så enkelt att slänga ihop. Det är pilligt och det tar tid men det är väldigt enkelt. Och gott såklart! Inga problem att frysa in dom och ta fram till julafton!  

Ingredienser:

ca 150 g Nougat
ca 200 g Mandelmassa
200 g Mörk choklad

Gör så här: (ca 20 st praliner)

Rulla bollar av nougaten och lägg på bakplåtspapper.

Tag en liten bit mandelmassa och tryck ut tunt i handen, slå in nougatbollen så att den täcks i mandelmassa.

Rulla ihop till en jämn boll.

Smält chokladen. Doppa sedan bollarna i den smälta chokladen och låt stelna på baklåtspapper.

Servera och njut!

Tips: Jag doppade kulorna i choklad från Malmö chokladfabrik, sååå himlande gott! Ta din favvo så blir det ännu godare. 

mozaet2

Njut och mys i den här underbara årstiden!