I samarbete med Cylinda.se kör vi nu en härlig fisk tacos som enkelt går att göra i ugn, fritera eller steka! Det är en smak-sak helt enkelt. Det går även att toppa dessa små godingar med det man har hemma, det går att göra på annan fisk och kyckling. Man tager vad man haver!
Ingredienser:
16 st små tortillabröd
2 st frysta torskfiléer (ca 300g)
1 dl vetemjöl
1 st uppvispat ägg
2 dl panko
Sallad
Persilja
Picklad rödlök
Mangosås
Salt & Peppar
Gör såhär: (4 portioner)
Sätt ugnen på 200°C.
Häll upp mjölet och pankon på en varsin tallrik och vispa upp ägget i en skål.
Tina fisken och skiva den i mindre bitar.
Vänd fiskbitarna i mjölet, sedan i ett uppvispat ägg och till sist i panko.
Lägg fiskbitarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över salt och peppar efter smak.
Tillaga fiskbitarna i ugnen under ca 15 minuter eller tills det fått en gyllenbrun färg på ytan.
Lägg ihop dina tacos precis som du vill ha dom, till den här fisken passar det perfekt med en blandad sallad, picklad rödlök, mangosås och en nypa persilja som topping.
Ät och njut!
MUMS! 🙂
Lämna en kommentar