Det känns riktigt inne med no-bake. Alltså bakverk som inte har blivit bakade, (i ugn). Ni har väl inte missat alla härliga och sommriga No-Bake cheesecakes? Toppen! Och här kommer jag men en ny grej, en No-Bake paj! – Lägg ihop och servera!

Ingredienser:

3 st Digestivekex
2 dl skivad rabarber
4 msk strösocker
1 äggvita
3 msk strösocker

Gör såhär: 

Smula digestivekexen i botten av en form.

Koka ihop rabarber och socker (4 msk) i en kastrull tills det blir en krämig massa, häll över digestive smulorna.

Vispa ihop äggvitan med 3 msk strösocker till en fluffig maräng. Spritsa ut marängen över rabarbern och bränn av med en brännare. Har du ingen brännare går det bra att sätta in pajen i högt uppe i ugnen på hög värme i några minuter. Då blir den en ljust bränd yta på marängen. 

Servera!

 

—-

No-Bake pie with rhubarb!

3 pcs digestive biscuits
2 dl sliced ​​rhubarb
4 tablespoons granulated sugar
1 egg white
3 tablespoons granulated sugar

Crumb digestive biscuits in the bottom of a mold.

Boil together rhubarb and sugar (4 tbsp) in a pan until it becomes a creamy paste, pour over the digestive crumbs.

Whisk the egg white with 3 tablespoons granulated sugar into a fluffy meringue. Pipe the meringue over the rhubarb and burnt with a torch. If you don´t have a burner, it´s easy to put the pie high up in the oven on high heat for a few minutes. Then it becomes a bright burnt area of ​​the meringue.

Serve!