Det här måste vara en dom de godaste bullarna jag har ätit och gjort. Jag gjorde en enkel vanlig bulldeg och fyllde sedan med nutella istället för något med vanilj, kanel och socker (smör, mandelmassa) – Ja, istället för sånt gammalt vanligt. Döööö gott säger jag bara! Jag som är ett stort fan av nutella säger absolut inte nej till bakverk med nutella i, haha  

[Ingredienser]

Gör såhär: Smält smöret i en kastrull, häll i 2.5 dl mjölk och värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet (mjölk & smör.)

Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och det mesta av mjölet (spara lite till utbakning). Arbeta ihop en smidig deg och lägg under duk i ca 30 minuter för jäsning.

När degen jäst klart kavlar du ut den till en stor fyrkant. Bred på med Nutellan och vik på mitten. Skär längder, tvinna längden och rulla ihop till en boll.

Jäs i ca 30 min till.

Grädda sedan i ugnen på 200 ° C i ca 8 – 10 minuter beroende på storleken.

——–

Nutella buns

Dough:
75 grams of butter
2.5 dl milk
25 grams of yeast
1 pinch salt
1 dl sugar
7 dl flour

Filling:
about 2 dl Nutella

Do: Melt the butter in a saucepan, pour in the milk and heat to 37 degrees °C. Crumble the yeast into a bowl and stir it out in a bit of the warm milk/butter.

Add the rest of the warm milk/butter, salt, sugar and most of the flour (save some for baking). Work together a smooth dough and place under canvas in about 30 minutes for fermentation.

When the dough is finished fermenting roll it out into a large square. Spread on with Nutella and fold in half. Cut lengths, twist length and roll up into a ball.

Prover in about 30 minutes.

Bake in the oven at 200 ° C for about 8-10 minutes depending on the size.