Här kommer ett recept på klassiska churros! Gör klassiska ”pinnar” och doppa i nutella, grädde eller choklad. Eller så gör du bollar och fyller med Nutella, precis som Donuts och jag lovar att du inte blir besviken! Detta är inget att spara på så tyvärr måste allt ätas upp på stört för absolut godast smak.
Ingredienser: (ca 20 st)

3 dl  vatten

2 msk smör

1 msk Strösocker

2 krm Salt

2 1/2 dl Vetemjöl
2 st Ägg
ca 1 1/2 dl strösocker att rulla churros i 
ca 1 dl Nutella till fyllningen
 
Gör så här:
Koka upp vatten, smör, socker och salt i en kastrull.
Sänk värmen och tillsätt mjölet. Arbeta in med en slickepott tills smeten släpper från kanterna.
Lägg över smeten i en bunke och vispa tills den blivit sval (Helst i bakmaskin då det tar en stund). 
Tillsätt ett ägg i taget under vispning och vispa till en jämn smet.
Lägg över smeten i en spritspåse med stjärntyll. (En smalare tyll om du vill göra klassiska långa churros eller en bredare tyll om du vill göra bollar). 
Värm upp oljan till 170-180°.
Spritsa ner smeten i oljan och klipp av med en sax. Jag spritsade några centimeter så det blev som bollar när de friterades. 
Fritera ca 3-4 churros åt gången tills de fått fin gyllenbrun färg. 
Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Rulla sedan churros i socker och Fyll med Nutella! Det är lättast att fylla med hjälp av en lång smal tyll i spritspåse. 
Dom är som godast när dom är nyfriterade!