Såhär blev mina nyårs macarons, ett självklart och lyxigt bakverk att servera på nyårsaftons sena timmar. Dom är super enkla att göra så ni som inte har testat att göra macarons förut så tycker jag att ni ska testa det här receptet.
Gör såhär:
50g mandelmjöl
55g äggvita
2msk socker
100g florsocker
10g vaniljsocker
Skålla och mal mandeln om du inte använder dig av färdigt mandelmjöl. Sila noga så att stora bitar försvinner. Blanda florsocker och chokladflorsocker med mandelmjölet och vaniljsockret.
Vispa äggvitan med elvisp, när äggvitan börjar skumma så tillsätter du sockret, lite i taget. Vispa tills det blivit en tjock och fast maräng.
Blanda försiktigt ihop mandelmjöls blandningen och marängen. Smeten skall vara ganska lös, det ska bli en slät yta när du spitsar ut smeten på ett bakplåtspapper.
Spritsa ut att smet på bakplåtspapper och låt stå och vila i ca 30 – 40 minuter.
Grädda i 150 grader i ca 15 minuter.
Bred fyllning på en macaron undersida och sätt ihop det men en annan.
Så fina! Har du äggvitan i rumstemperatur övernatten?
Nej de har jag inte, jag brukar skölja äggen i varmt vatten en liten stund innan jag använder dem (: Det funkar nog precis lika bra på båda sätten!
Vad har du för fyllning då? 🙂
Kolasås fyllning (: http://www.littledessert.se/blogg/kolasas-2/
Måste ju bara tacka för smakprovet! de med kola i,,,jösses så goda,. Dina är mycket godare än de från Paris!
Dom ser goda ut. De måste jag pröva 🙂
Ha De!
Låter och ser riktigt gott ut, mums!!
Åh JÖSSES vad snygga! Som konstverk! Och kolafyllning säger du? Tillåt mig dö en smula… Gaaaah, vad sugen jag är!
Dom blev riktigt goda, absolut värt att testa! (: