Imorgon är det Kladdkakans-dag! Här i bloggen finns många olika varianter på kladdkaka, använd sökfunktioner så kommer det komma fram massa gott! Här kommer ännu ett recept att fylla min ’’Gröna kategori” med – en ”Nyttigare” kladdkaka! Enkel att göra och faktiskt ganska god – tänk på att den är ”nyttigare” och har inte lika mycket smak som en vanlig kladdkaka. 

Ingredienser:

120 g smör
3 ägg
1/2 dl vatten
4 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
3-4 msk raw kakao
ca 1 1/2 dl kokossocker
1 1/2 krm vaniljpulver

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 170 grader.
Blanda mandel- och kokosmjöl, sockret, vaniljpulver i en skål.
Blanda i ägg, smör och grädde. Rör om tills allt är blandat sig.
Häll i en smord form på ca 24 centimeter. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 15-17 min.

kladdkakanyttig2kladdkakanyttig3

Translated: Healthier Mudcake!

120g butter
3 eggs
1/2 dl water
4 dl almond flour
2 tablespoons coconut flour
3-4 tbsp raw cocoa
about 1 1/2 dl coconut sugar
1 1/2 tsp vanilla powder

Preheat the oven to 170 degrees.
Mix the almond and coconut flour, sugar, vanilla powder in a bowl.
Mix in the eggs, butter and water.
Stir until well blended.
Pour into a greased dish, about 24 centimeters.
Bake kladdkakan middle of the oven for about 15-17 minutes.