Här ska ni få suktas av ett super härligt recept, god Oboy kladdkaka med en topping av kolafrosting! Gott gott gott! Toppa gärna med havssalt om du gillar det, jag tyckte att det behövdes mot allt det söta. 


Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
4 msk Oboy pulver
1 nypa salt

Frosting:
100 g philadelphiaost
2 dl vispgrädde
1.5 dl kolasås

Topping: 
Havssalt
Hackad Dumle, ca 6 st 

Gör så här: (6 portioner) 

Kladdkaka: Börja med att sätta ugnen på 175°c och smöra en springform med löstagbar kant, 20 cm.

Smält smöret, låt svalna.

Rör ihop ägg och strösocker i en skål.

Tillsätt sedan de torra ingredienserna och till slut smörblandningen. Rör ihop en klumpfri smet.

Häll sedan smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 16 minuter.

Ställ sedan i kylen, gärna över natten för att få den fast men fortfarande kladdig.

Frosting: Vispa upp philadelphiaost med vispgrädde med elvisp till ett fluff. Rör ner kolasåsen.

Spritsa eller bred ut frostingen över kakan och dekorera eventuellt med lite extra kolasås och hackad Dumle.

 

———

Fler smarriga recept:

MARABOU KLADDKAKA

KLADDKAKA MED COOKIE DOUGT TÄCKE