Jag hade verkligen jätte mycket grädde här hemma och behövde göra slut på lite, så varför inte pannacotta? Som vanligt! haha Jag har gjort en vanligt vaniljpannacotta som grund, tillsatt lite vit choklad smaksatt med citron, granola (utan frukt) i botten och toppat med hallonsylt. Enkelt och gott! 

Ingredienser:

2 gelatinblad
4 dl grädde
1/2 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
50 g vit choklad smaksatt med citron
1 dl hallonsylt
1 dl granola utan frukt/bär

Gör såhär: 

Lägg gelatinbladen i blöt (kallt vatten i ca 5 – 10 minuter).

Koka upp grädden tillsammans med vaniljsocker och florsocker.

Tag av från värmen och tillsätt chokladen, rör om tills det smält ordentligt.

Lägg granolan i botten av serveringsglasen. Häll över pannacottan och ställ i kylen.

Precis innan servering toppas pannacottan med hallonsylt eller färska hallon.

 

 

Translated: Panancotta with granola, white chocolate flavored with lemon and raspberries

2 sheets of gelatine
4 dl cream
1/2 dl powdered sugar
2 tablespoons vanilla sugar
50g white chocolate flavored with lemon
1 dl raspberry jam
1 dl granola without fruit / berry

To do: 

Add the gelatine leaves in wet (cold water for about 5 – 10 minutes).

Boil the cream with the vanilla sugar and icing sugar.

Remove from heat and add chocolate, stir until melted thoroughly.

Add granola in the bottom of the serving glasses. Pour the pannacotta and place in the fridge.

Just before serving topped pannacotta with raspberry jam and fresh raspberries.