Mina damer och herrer, jag tror att jag har gjort en underbart god och spännande fudge! Jag har tidigare smakat fudge med lönnsirap men någon sådan hade jag inte hemma så det fick bli pancake syrup, Mums! Man tager vad man haver.. Det blev riktiga små munsbitar som inte bara passar under jul utan året om. Perfekt! 

[Ingredienser]

Gör såhär: Pankakssirap och valnötsfudge. 

Koka upp socker, sirap, pancake syrup, smör och grädde i en tjockbottnad kastrull.

Låt det koka försiktigt under ca 15 – 20 minuter. Gör ett kulprov när du tror att fudgen börjar bli färdig (häll en klick av smeten i en glas med kallt vatten, om smeten är fast är det färdigt).

Hacka chokladen och valnötterna.

Tag av fudgen från värmen och rör ner den hackade chokladen och valnötterna, rör om tills allt har smält ihop till en slät smet.

Häll upp i en form täck med folie eller bakplåtspapper. låt stelna i kylen, skär i bitar och servera!

——

Pancake Syrup and walnut fudge

1.5 dl cream
1.5 dl powdered sugar
1 dl Pancake Syrup
0.5 dl light syrup
2 tablespoons butter
100g chopped white chocolate
1/2 dl walnut hachad

Boil sugar, syrup, pancake syrup, butter and cream in a heavy saucepan.

Let it boil gently for about 15 – 20 minutes. Make a test when you think that the fudge is getting ready (pour a dollop of the mixture into a glass of cold water if the batter is firm, it is ready).

Chop the chocolate and walnuts.

Remove fudge from heat and stir in the chopped chocolate and walnuts, stir until everything is melted together to form a smooth batter.

Pour into a mold cover with foil or parchment paper. let cool in the fridge, cut into pieces and serve!