Jag har ju glömt att visa er min söta lilla alla hjärtans dags dessert. Tyvärr serverades den inte på just alla hjärtans dag utan dagen efter, vi var så himla mätta på kvällen så vi fick ta desserten dagen därpå, haha tokigt va? 

Ingredienser:

2 gelatinblad
4 dl grädde
1/2 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
50 g vit choklad smaksatt med citron

Gör såhär: (ca 8 hjärtan)

Lägg gelatinbladen i blöt (kallt vatten i ca 5 – 10 minuter).

Koka upp grädden tillsammans med vaniljsocker och florsocker.

Tag av från värmen och tillsätt chokladen, rör om tills det smält ordentligt.

Färglägg silikonformens botten för en fin yta på pannacottan. (Jag använde denna färg)

Häll över pannacottan i silikonformen och ställ i kylen.

Pilla upp kanterna med hjälp av en kniv och tryck sedan försiktigt ut hjärtana på tallrikar.

 

 

Translated: Pannancotta

2 sheets of gelatine
4 dl cream
1/2 dl powdered sugar
2 tablespoons vanilla sugar
50g white chocolate flavored with lemon

Do as follows: (about 8 hearts)

Add the gelatine leaves in wet (cold water for about 5 – 10 minutes).

Boil the cream with the vanilla sugar and icing sugar.

Remove from heat and add chocolate, stir until melted thoroughly.

Color the silicone mold bottom for a fine finish on the panna cotta. (I used this color)

Pour the panna cotta into the silicone mold and place in the fridge.

Picking up the edges with a knife and then gently pull the hearts of plates.