Nu till ikväll serveras det pannacotta till efterrätt, jag har använt en vaniljstång för att få till det lite extra gott men det går absolut lika bra med ca 1 – 2 msk vaniljsocker, eller kanske kakao för att få lite chokladig pannacotta? En väldigt enkel dessert som alla kan göra utan att misslyckas!
Gör såhär:
Lägg gelatinbladen i blöt, kallt vatten i ca 10minuter.
Skär vaniljstången i 2 delar och skrapa ur fröna och blanda med grädden i en kastrull.
Koka upp grädden tillsammans med sockret och vanilj frönen.
Koka upp och låt sjud i ca 2 minuter. Tag av från värmen och låt svalna i ca 5 minuter. Pressa ur vattnet ur gelatinbladen och blanda med den varma grädden.
Häll upp i glas och låt stå i kyl och stelna i ca 1 timme.
Häll bären i en varm kastrull för upptining, kan stå på låg värme. När bären är upptinade så häll över över den stelnade pannacottan. Sen är det bara att servera, äta och njuta!
Så gott det ser ut och Gott Nytt År, hoppas du får en underbar nyårskväll
Lyxigt!
Ser mycket gott ut!
Gott nytt år!