Nu till ikväll serveras det pannacotta till efterrätt, jag har använt en vaniljstång för att få till det lite extra gott men det går absolut lika bra med ca 1 – 2 msk vaniljsocker, eller kanske kakao för att få lite chokladig pannacotta? En väldigt enkel dessert som alla kan göra utan att misslyckas!

[Ingredienser]

Gör såhär:

Lägg gelatinbladen i blöt, kallt vatten i ca 10minuter.

Skär vaniljstången i 2 delar och skrapa ur fröna och blanda med grädden i en kastrull.

Koka upp grädden tillsammans med sockret och vanilj frönen.

Koka upp och låt sjud i ca 2 minuter. Tag av från värmen och låt svalna i ca 5 minuter. Pressa ur vattnet ur gelatinbladen och blanda med den varma grädden.

Häll upp i glas och låt stå i kyl och stelna i ca 1 timme.

Häll bären i en varm kastrull för upptining, kan stå på låg värme. När bären är upptinade så häll över över den stelnade pannacottan. Sen är det bara att servera, äta och njuta!