Jag tycker att det är lite höstigt med granatäpple, eller kanske lite juligt tillomed? Jag har aldrig bakat med granatäpple så jag tänkte att jag skulle testa något nytt, ås varför inte börja enkelt – pannacotta! 

[Ingredienser]

Gör såhär: 

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

Koka upp grädden och blanda i vaniljpulver, vaniljsocker, florsocker och urkramade gelatinblad.

Fyll 2 portionsglas. Låt stelna i kylen i ca 2 timmar.

Fyll på med kolasås och kärnorna ur ett halvt granatäpple.

Förvara i kylen innan serveringen!

 

 

in english: Pannacotta with caramel sauce and pomegranate

2 dl whipping cream
1 tbsp vanilla sugar
1 tsp real vanilla powder
1 tbsp icing sugar
2 sheets of gelatine
1/2 cup caramel sauce
1/2 pomegranate

Proceed as follows:

Soak the gelatine leaves in cold water.

Boil the cream and mix in vanilla powder, vanilla sugar, icing sugar and squeezed gelatine leaves.

Fill 2 serving glasses. Let cool in the fridge for about 2 hours.

Fill with caramel sauce and seeds from half a pomegranate.

Store in the refrigerator before serving!