Här kommer ett litet tips på hur du kan göra en enkel och snabb dessert att se lite lyxigare ut! Och gott blir det såklart! Jag älskar kombinationerna av sött, syrligt och knaprigt! Mums. 

[Ingredienser]

Gör såhär: 2 större portioner eller 5 mini serveringar. 

Pannancotta: 

Lägg gelatinbladet i blöt minst 5 minuter i kallt vatten

Koka upp grädden och rör ner vaniljpulver och florsocker

Tag upp gelatinbladet ut vattnet och krama ut, blanda sedan i grädden och rör om tills gelatinbladet har löst sig

Fyll glasen med pannacotta och ställ i kylen

Hallon toppingen: 

Koka upp ca 1 frysta hallon tillsammans med 2 msk vatten och 4 msk strösocker.

När allt löst sig till en sylt så fyll glasen med toppingen över den stelnade pannacottan.

Sockrade flingor: 

Smält ca 1 dl strösocker i en stekpanna (på svag värme), häll över 2 dl flingor och rör om ordentligt

Häll ut flingorna på ett bakplåtspapper.

Låt stelna och svalna. Krossa några flingor över hallon toppingen och servera desserten!

 

Tips: För att få en snygg vinkel på pannacottan fyllde jag en djup skål med mjöl, ställde ned glasen i mjölet så dem lutade mot kanten. När glasen står lutade i kylen stelnar pannacottan lutande och det blir en snygg design på hela desserten. 

Here’s a little tip on how you can make a quick and easy dessert to look more luxurious!

Ingredients:

1 pcs gelatine leaves
2 dl whipping cream
3 tbsp icing sugar
2 pinches of real vanilla sugar

1 dl raspberries
2 tablespoons water
4 tablespoons granulated sugar

1 dl granulated sugar
2 dl cornflakes

Proceed as follows: 2 large servings or 5 mini servings.

Pannancotta:

Add the gelatine to soak for at least 5 minutes in cold water

Boil the cream and stir in the vanilla powder and icing sugar

Take up the gelatine out of the water and squeeze it out, then mix in the cream and stir until the gelatine has dissolved

Fill the glasses with panna cotta and place in the fridge

Raspberry topping:

Boil about 1 dl frozen raspberries with 2 tablespoons of water and 4 tablespoons granulated sugar.

When completely dissolved into a jam, fill the glasses with the topping over the set panna cotta.

Sugared cereals:

Melt about 1 cup granulated sugar in a pan (low heat), pour over 2 cups cornflakes and stir well

Pour the flakes on a baking sheet.

Allow to set and cool. Crush a few flakes of raspberry topping and serve dessert!

 

Tip: To get a nice angle on the panna cotta, I filled a deep bowl with flour, put down the glasses in the flour so they leaned against the edge. When the glasses are leaning in the refrigerator solidifies panna cotta inclined and it becomes an attractive design on the dessert.