Pannacotta funkar alltid bra som en god efterrätt när man har lite grädde kvar i kylen. Det är lätt och man tager vad man haver! 

[Ingredienser]

Gör såhär: (ca 4 port)

1 gelatinblad
1msk vaniljsocker
2 ½msk florsocker
2,5 dl grädde
4 persikohalvor

Lägg gelatinbladet i blöt (kallt vatten) i ca 5 minuter.

Koka upp grädden tillsammans med vaniljsockret, (eventuellt en urgröpt vaniljstång).

Tag av grädden från värmen, krama  ut gelatinbladet på vatten och blanda ner den i grädden, rör om tills den lösts upp helt.

Häll upp gräddsmeten i portionsglas. Låt stelna till i kylen.

Skriva persikor i små bitar, om du använder färska persikor så tar du även bort skalet. Värm persikobitarna i en kastrull med lite vaniljsocker.

När grädden är lite stelnad på ytan kan du lägga på persikobitarna.  Det går även bra att ha persikobitar i gräddsmeten också eller i botten på glasen.

Låt stelna i kyl i ca 1 – 2 timmar.

Servera en super god pannacotta med persika!

Juste, jag har skaffat instagram också! Vill ni följa med mig i vardagen så är namnet – littledessert ,Oväntat va?