Pannacotta funkar alltid bra som en god efterrätt när man har lite grädde kvar i kylen. Det är lätt och man tager vad man haver!
Gör såhär: (ca 4 port)
1 gelatinblad
1msk vaniljsocker
2 ½msk florsocker
2,5 dl grädde
4 persikohalvor
Lägg gelatinbladet i blöt (kallt vatten) i ca 5 minuter.
Koka upp grädden tillsammans med vaniljsockret, (eventuellt en urgröpt vaniljstång).
Tag av grädden från värmen, krama ut gelatinbladet på vatten och blanda ner den i grädden, rör om tills den lösts upp helt.
Häll upp gräddsmeten i portionsglas. Låt stelna till i kylen.
Skriva persikor i små bitar, om du använder färska persikor så tar du även bort skalet. Värm persikobitarna i en kastrull med lite vaniljsocker.
När grädden är lite stelnad på ytan kan du lägga på persikobitarna. Det går även bra att ha persikobitar i gräddsmeten också eller i botten på glasen.
Låt stelna i kyl i ca 1 – 2 timmar.
Servera en super god pannacotta med persika!
Juste, jag har skaffat instagram också! Vill ni följa med mig i vardagen så är namnet – littledessert ,Oväntat va?
Viken bra ide!