[ Läcker servering med snyggt marmorfat ]

Nu när hösten börjar komma eller har redan har kommit i stora delar av vårt avlånga land känner jag att jag får lite extra inspiration. Hösten inspirerar mig lite extra, det är härligt svalt väder, man får sitta inne utan att skämmas och äta massa gott.

Vad tycker ni om mitt nya snygga marmorfat med snurr? Perfekt att servera ost på men även annat gott. Den är 30cm så det får plats mycket på den, en tårta kanske?  

[ Snyggt marmorfat från Kitchentime.se ]

 

Gör såhär: 

Gör två omgångar med pannacotta, en smaksatt med passionsfrukt och en smaksatt med hallon så att du får två snygga lager.

. Passionsfrukts-pannacotta: Lägg 1 st gelatinblad i kallt vatten. Gröp ur 3 st passionsfrukter och lägg i en kastrull. Tillsätt 3 dl vispgrädde och 1/2 dl florsocker, gärna en nypa vaniljpulver om du har. Koka upp och rör ned gelatinbladet (ta upp gelatinbladet ur vattnet och lägg i kastrullen). Tag av från värmen och låt svalna några minuter. Häll sedan upp i portionsformar och ställ i kylen.

. Hallon-pannacotta: Lägg 1 st gelatinblad i kallt vatten. Lägg i ca 1 1/2 dl frysta hallon i en kastrull. Tillsätt 3 dl vispgrädde och 1/2 dl florsocker, gärna en nypa vaniljpulver om du har. Koka upp och rör ned gelatinbladet (ta upp gelatinbladet ur vattnet och lägg i kastrullen). Tag av från värmen och låt svalna några minuter. Häll sedan upp i portionsformar om passionsfruktspannacottan har stelnat, vänta annars till den har gjort det innan du häller på nästa lager. Förvara i kylen. 

Toppa gärna med kaksmulor får att få lite extra krisp i desserten.

cottan121

Ät och njut!