Detta är faktiskt något som jag aldrig har gjort förut, en Granité. Jag försökte mig på en väldigt enkel variant som blev riktigt god. Jag använde mig av alkoholfri päroncider med självklart går det att använda alkoholhaltig cider, vin eller champagne. Det finns oändligt många alternativ till en mumsig granité, testa på! 

Ingredienser:

2,5 dl Päroncider
3 dl vatten
2 msk florsocker

Gör såhär:

Koka upp vattnet med florsockret, låt svalna

Rör ner päroncidern i sockerlagen och häll över i en form, skål eller något som går att frysa. 

Ställ granitén i frysen och rör om med en sked efter en timme.

Ställ fram lite innan servering och raspa upp granitén med en gaffel eller mixa.

Servera!  

 

 

 

In English: Pear Cider Granité

2,5 dl Pear Cider
3 dl water
2 tbsp icing sugar

Boil the water with the powdered sugar, let cool

Stir in pear ciders in the syrup and pour into a mold, bowl or something that can be frozen.

Set the granite in the freezer and stir with a spoon after one hour.

Set up a bit before serving and rasping up the granite with a fork or mix.

Serve!