Vad sägs om lite pasta i veckan? En härlig vego-rätt som passar alla. Riktigt enkel och snabb mat verkar på något vis vara underskattad. Här kommer en farligt god variant på pasta men dunder enkel tomatsås. Detta recept är i samarbete med Cylinda.se som har önskat det här receptet till tomatsåsens dag, den missade väl ingen?

Pasta med tomatsås! 

4 portioner 

Ingredienser: 

400g ekologisk pasta, gärna färsk 

800g krossade tomater 

100g körsbärstomater 

1 st buljongtärning, grönsak 

2 st schalottenlökar 

1 st röd lök 

2 st vitlöksklyftor 

1 msk balsamico 

3 msk olivolja 

Riven parmesanost  

Färsk basilika 

För extra krämig sås: koka med 1 dl cream farisé. 


Gör såhär: 

Koka pastan enligt paketets avisering. Häll av vattnet och tillsätt 1 msk olivolja.

Låt svalna. 

Hacka schalottenlök, rödlök och vitlök fint. 

Fräs löken tillsammans med 2 msk olivolja. 

Tillsätt de krossade tomaterna och smula i buljongtärningen, låt koka på svag värme i ca 10 minuter. 

Halvera körsbärstomaterna. 

Tillsätt balsamico, körsbärstomater och smaka av med salt och peppar. 

Låt koka på svag värme i ca 5 minuter till. 

Tag av från värmen och blanda ner pastan i såsen. 

Servera! 

Toppa med riven parmesan och basilika. 

CylindaPasta3