Vad sägs om lite pasta i veckan? En härlig vego-rätt som passar alla. Riktigt enkel och snabb mat verkar på något vis vara underskattad. Här kommer en farligt god variant på pasta men dunder enkel tomatsås. Detta recept är i samarbete med Cylinda.se som har önskat det här receptet till tomatsåsens dag, den missade väl ingen?

Pasta med tomatsås! 

4 portioner 

Ingredienser:

400g ekologisk pasta, gärna färsk

800g krossade tomater

100g körsbärstomater

1 st buljongtärning, grönsak

2 st schalottenlökar

1 st röd lök

2 st vitlöksklyftor

1 msk balsamico

3 msk olivolja

Riven parmesanost

Färsk basilika

För extra krämig sås: koka med 1 dl cream farisé.


Gör såhär: 

Koka pastan enligt paketets avisering. Häll av vattnet och tillsätt 1 msk olivolja.

Låt svalna.

Hacka schalottenlök, rödlök och vitlök fint.

Fräs löken tillsammans med 2 msk olivolja.

Tillsätt de krossade tomaterna och smula i buljongtärningen, låt koka på svag värme i ca 10 minuter.

Halvera körsbärstomaterna.

Tillsätt balsamico, körsbärstomater och smaka av med salt och peppar.

Låt koka på svag värme i ca 5 minuter till.

Tag av från värmen och blanda ner pastan i såsen.

Servera! 

Toppa med riven parmesan och basilika. 

CylindaPasta3