Nu har svärmor fyllt år och haft kalas, jag har bakat en pavlova tårta, cupcakes och lite bröd till kalaset. Mysigt!

[Ingredienser]

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form (ca 24cm i diameter) med smält smör.

Vispa äggvitorna till hårt skum och tillsätt salt, vaniljsocker och socker, lite i taget.

Bred ut smeten i formen och gör en liten fördjupning i mitten av smeten så det får plats med mer garnering.

Sänk värmen på ugnen till 125 grader, sätt in formen i nedre delen av ugnen och grädda i 1,5 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar i ugnen tills ugnen svalnat.

Skär jordgubbarna i bitar och vispa grädden, garnera sedan med ett lager grädde och sedan jordgubbar.

Jag har även garnerat med choklad.

Laktosfritt; om grädden är laktosfri.

– Tårtan är helt glutenfri.