Jag var bara tvungen att testa PecanPies, det verkar vara ett populärt bakverk i bakvärlden och USA, har ni testat att göra några Pekan pajer än? Jag gjorde 4 st mini pajer men det går även att göra en stor paj med detta recept också. Jag känner faktiskt ingen skillnad på valnötter och pekannötter och likadana ser dom ju ut också, så jag antar att de funkar lika bra att göra en valnöts paj!

[Ingredienser]

Gör såhär:

Kör smör, socker och salt i en matberedare och vispa tills det blir krämigt, tillsätt sedan det vispade ägget, lite i taget under vispning(Hög hastighet).

Tillsätt mjölet lite i taget på lägre hastighet och öka hastigheten lite efter ett tag och blanda tills det blivit väl blandat och degen får inte överarbetas.

Lägg degen i plastfolie och låt ligga i kylen ca 1 timme.

Tryck ut degen i ett ganska tunt lager i en större eller några mindre formar. Ställ sedan formarna  i frysen i ca 15 minuter.

Blanda sirap, farinsocker, ägg och äggulan väl.

Smält smöret i en kastrull till smöret har fått en ljusbrun färg och häll sedan ner det i äggsmeten.

Fördela nötterna i pajskalen och häll sedan över fyllningen.

Grädda längst ner i ugnen i ca 40 – 45 minuter.

Täck med folie efter ca 25 – 30 minuter eller när pajen börjar bli lite mörk.

Servera och njut!