Jag tänkte passa på att tipsa er om ett lite bättre mjöl att baka med. Jag använde det till mina pepparkakor och dom blev riktigt goda! Se bilden nedan så ser ni vilket mjöl jag menar. Spana även in den super fina marmor kaveln på bilderna som jag skrivit om lite längre ned i inlägget. Nu bjuder jag er på pepparkakor och mitt bästa recept så baka på! 

[Ingredienser]

Gör såhär:

Rör socker, sirap och smör.

Blanda i dem övriga ingredienserna. Blanda i lite mjöl i taget.

Låt stå i kyl över natten.

Kavla ut och tryck ut papparkakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Gräddas i ugnen på 225 grader i ca 2 – 3 minuter beroende på tjocklek. Håll noga kolla på kakorna så dom inte bränns.

Sen är det bara att mummsa i sig dom!

pepp3 pepp2 pepp1

Den dunder snygga och bra kaveln är från KitchenTime.se  gjort av riktig fin marmor, den är tung och kavlar ut deg som ingenting! Ett kap kan man säga. 

———

Homemade gingerbread!

150g butter
2dl sugar
½ dl light syrup
1dl water
1 tablespoon ground ginger
1 tablespoon cinnamon
1 tsp cardamom
½ tsp bicarbonate
7dl wheat flour

Stir sugar, syrup and butter.

Mix in the other ingredients. Mix in the flour – a little at a time.

Let stand in refrigerator over night.

Roll out and press out the cookies and place on a baking sheet with parchment paper.

Bake in the oven at 225 degrees C for about 2-3 minutes depending on thickness. Keep a close check on the cookies so they do not burn.

Serve!