Idag är det första advent och det firar vi med en pepperkakscheesecake! Nu när det snart är jul så passar det kanske bra med lite pepparkaka istället för digestivekex i en cheesecake? Det tycker jag, jag älskar pepparkakor och kan äta det varje dag hela året om! Självklart blir det pepparkakscheesecake!
[Ingredienser]
Gör såhär:
Mixa pepparkakorna och smöret, täck botten av en form med smulorna.
Grädda i ugnen i ca 10 minuter, 175grader. Låt svalna.
Vispa ägg och socker fluffigt, vispa ner philadelphiaosten lite i taget.
Häll över philadelphiasmeten över pepparkaksbotten.
Gräddas yttligare 30 minuter i 175 grader. Låt svalna i kyl.
Blanda ihop ingredienserna till toppingen och bred på kakan när den svalnat.
Servera!
Det här är gott. Jag bakade förra året en pepparkakscheesecake med smak av apelsin!
Sådan har jag alltid velat smaka!
Oj den såg kanon god ut! Själv gjorde jag macarons med mandelfrosting till glöggen!
Önskar dig en trevlig advent!
kramkram
Så gott så! Ser fin ut 🙂
Åh, den låter verkligen toppengod och riktigt fin blev den också! Sött med bandet runt om 😀
Åhh, så gott det där låter. Det tror jag nog att vi måste testa här hemma 😉