Nu har jag börjat pilla ihop huset, det är hur svårt som helst. Jag har lite dåligt med tålamod så det hinner inte torka innan jag ska börja sätta ihop nästa del. Jag använder mig av kristyr för att sätta ihop delarna, de går förstås jätte bra med smält socker också men jag är så rädd att bränna mig, haha. Men i alla fall, nu står huset på tork så återkommer jag när det börjar bli klart!
Det ska bli jätte kul att se alla era pepparkakshus!
Vad fint med runda fönster! …..jag klantade mig, och GLÖMDE att ksära ut fönster!!! smart, hahaha.
Men, huset håller ihop åtminstone, och idag skall jag ge mig på att dekorera det – det allra roligaste 🙂 jag hann inte med det då jag monterade det.
Avundsjuk… Nästa år MÅSTE jag göra ett pepparkakshus! Och jag skulle aldrig använda smält socker för jag är också rädd att bränna mig.
Tusen tack. =)
Vilken fin blogg du har. Jag älskar kakor. Haha.
Nu ska jag ta och kolla runt här lite.
Ett tips är att använda choklad med lite sprit i för att sätt ihop huset med, stelnar fort och kladdar inte och smälter ihop mer med husets färg 🙂
Pepparkakshuset ser jättefint ut, jag måste också införskaffa såna där formar från Lagerhaus! Jag brukar baka pepparkakshus varje år, men i år har det inte blivit något. Skandal! Men det har ju bara varit första advent än så länge…
Jag har gjort 2 pepparkakshus i år. 🙂 Tycker att det är så mysigt att sitta och baka, och sedan dekorera det. 😀
Men jag har en fråga, borde inte du och din sambo vara väldigt runda? Jag menar, vem äter upp allting som du bakar? Haha, jag vet, failad fråga, men sån är jag 🙂 Kram!
När jag gör mina pepparkakshus brukar jag sätta ihop dem med limpistolen. Är rädd för att bränna mig när jag använder smält socker, plus att jag tycker det kladdar mycket och jag saknar tålamod till att låta kristyren torka. Och är ju inte direkt så att man äter upp pepparkakshuset efter jul när det stått och samlat damm.. Så ett snabbt och enkelt sätt att sätta ihop delarna på