I samarbete med Cylinda.se har vi hittat på ett mumsigt och juligt recept med pannacotta och fikon, vad säger ni om det? – Det här receptet ger 4 portioner.

Pepparkakspannacotta: 

2 st stora papperkakor 

1 st gelatinblad

4 dl vispgrädde 

1/2 dl florsocker 

1 tsk vaniljsocker 

Gör så här:

Lägg gelatinbladet i blöt (låt ligga i ca 5 minuter i kallt vatten).

Koka upp grädden tillsammans med florsocker, vaniljsocker och pepparkakor.

Tag upp gelatinbladet ur vattnet och krama ur. Rör ner gelatinbladet i pannacotta.

Häll upp pannacottan i fyra glas eller formar.

Låt stelna i kylen över natten eller i ca 6 timmar.

Kanderade mandlar: 

200 g mandlar

1/2 dl vatten

1 1/2 dl strösocker 

Gör så här:

Rosta mandlarna i en torr och varm stekpannan i ca 1 minut.

Koka upp strösocker och vatten i en kastrull.

Tillsätt mandlarna och rör om tills sockret börjar klumpa sig och fastna på mandlarna.

Häll upp mandlarna på ett bakplåtspapper, försök att separera mandlarna innan de hinner stelna.

Låt svalna.

Hacka mandlarna och strö över pannacottan – mängd mandlar efter smak.

Honungsstekta fikon: 

Dela 4 st fikon i fyra klyftor.

Hetta upp stekpannan med 25 g smör och 2 msk flytande honung.

Stek fikonen med fruktköttet nedåt i ca 1 min, toppa pannacottan med ljumna fikon och servera!


Ha en toppendag!