Jag använde mig av en speciell Dulce de leche från Pampas Deli som är gjort för att användas i glass eller frysta desserter! Denna kan jag verkligen rekommendera, super gott och perfekt att använda i cheesecaken eller glassen med mera.

Gör såhär: 

300 g philadelphiaost
2 st ägg
2 dl vispgrädde
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl strösocker
1 dl Dulce de leche för Glass

Vispa upp osten tillsammans med sockret och vaniljpulvret. Tillsätt äggen, ett i taget under vispning.

Tillsätt sedan grädden och vispa upp ordentligt till en fluffig smet.

Vispa sedan ned Dulce de lechen och häll över smeten i en glassmaskin.

Jag använder mig av glassmaskinen c3 Gelato och kör glassen i ca 15 – 20 minuter innan jag ställer in den i frysen.

Det går även bra att frysa smeten på en gång om du inte har tillgång till en glassmaskin. 

——

Dulce de leche ice cream with cream cheese!

300 g of cream cheese
2 eggs
2 dl whipping cream
1/2 tsp vanilla powder
1 dl granulated sugar
1 dl Dulce de Leche for Ice Cream

Do:

Cream the cheese with the sugar and vanilla powder. Add the eggs, one at a time while whisking.

Then add the cream and whisk up properly to a fluffy batter.

Whisk then down Dulce de Leche and pour over the batter in an ice cream machine.

I use the ice cream machine c3 Gelato and run the ice cream in about 15 – 20 minutes before I put it in the freezer.

It is also possible to freeze the batter at once, unless you have access to an ice cream machine.