En kul grej som susat runt i sociala medier under påsk är Rödbetspicklade ägg. Snyggt och gott! Så det va jag ju såklart tvungen att testa och ställa fram på påsk-bordet och det passar absolut lika bra nu till midsommar. Jag har även sett soya picklade ägg som serveras till till exempel poké bowl eller ramen. Vad tror ni om den varianten? Jag tror nog att jag måste testa de också.

Ingredienser:

6 st kokta ägg

5 dl vatten
0,5 dl socker
1 dl ättika 12% (alt. Vitvinsvinäger)
2 st färska rårivna rödbetor
1 tsk salt

Majonnäs, Rädisa och Dill till toppingen.

Gör såhär:

Skala och riv rödbetan.
Koka upp lagen: socker, vatten och ättika.
Blanda ner rödbetan.
Låt puttra på svag värme i ca 30 min.
Låt svalna och sila bort rödbetan.
Lägg skalade ägg i lagen och låt stå i kylen över natten.

Dela äggen, toppa med majonnäs, en skiva rädisa och dill!
Mums!

Tips:

Ta bort den kokta äggulan och blanda ihop med lite majonnäs, dijon senap, och smaka av med salt och peppar. Blanda ihop till en kräm. Klicka i krämen i de picklade äggen och toppa med godsaker.