Chokladpraliner går att variera i en oändlighet, här kommer några enkla och super goda förslag! Välj ut din favoritchoklad och knåpa ihop dina egna favoritpraliner!

Grundrecept på chokladpralin, ca 10 st praliner

110 g mörk choklad
0,8 dl grädde
eventuell smaksättning

Gör såhär:

Hacka chokladen grovt. (Använder du ljus eller vit choklad så använd ca 20 g extra (dvs 130 g).

Koka upp grädden och tag av från värmen.

Blanda i chokladen i den varma grädden och rör om tills all choklad har smält till en slät smet.

Blanda i en eventuell smaksättning.

Låt smeten stelna i kylen under minst 1 timme eller tills smeten är formbar. Rulla till bollar.

 Doppa pralinerna i smält choklad eller rulla pralinerna i kakao, strössel, florsocker eller kokos , vad du kan tänka dig!

Smaksättningen kan vara 1 msk whiskey eller likör. Några droppar smak essenser som lakrits, jordgubb, champagne med mera. Hackade nötter, kokos, kaksmulor och massa annat. Det är bara fantasin som sätter stopp!