Chokladpraliner går att variera i en oändlighet, här kommer några enkla och super goda förslag! Välj ut din favoritchoklad och knåpa ihop dina egna favoritpraliner!
Grundrecept på chokladpralin, ca 10 st praliner
110 g mörk choklad
0,8 dl grädde
eventuell smaksättning
Gör såhär:
Hacka chokladen grovt. (Använder du ljus eller vit choklad så använd ca 20 g extra (dvs 130 g).
Koka upp grädden och tag av från värmen.
Blanda i chokladen i den varma grädden och rör om tills all choklad har smält till en slät smet.
Blanda i en eventuell smaksättning.
Låt smeten stelna i kylen under minst 1 timme eller tills smeten är formbar. Rulla till bollar.
Doppa pralinerna i smält choklad eller rulla pralinerna i kakao, strössel, florsocker eller kokos , vad du kan tänka dig!
Smaksättningen kan vara 1 msk whiskey eller likör. Några droppar smak essenser som lakrits, jordgubb, champagne med mera. Hackade nötter, kokos, kaksmulor och massa annat. Det är bara fantasin som sätter stopp!
Lämna en kommentar