Nu har jag fått ett sånt där ryck igen och bakar på som en galning, den här veckan har det varit praliner. Jag vet inte riktigt vart det kommer ifrån men jag byter nästan varje vecka. haha Vi har haft besök här hemma så jag kände att jag skulle bjuda på något gott och det blev ett gäng praliner.
Jag gjorde 4 olika sorter, några härliga smaker som alltid funkar och passar nästan alla.
– Caramell-Lakrits: Ljus choklad fylld med Dulce de leche blandat med lakritspulver.
– Nougat: Ljus choklad fylld med en krämig nougat.
– Dulce de leche: Precis som det låter, en pralin i ljus choklad fylld med dulce de leche.
– Citron-Kokos: Vit chokladpralin fylld med en ganaché gjord på vit choklad, citronjuice och kokos.
Inom kort ska jag försöka göra en liten Gör såhär- film eller med bilder hur ni gör och fyller egna chokaldpraliner, vad sägs om det?
—–
Now I have one of those jerks again and bake like crazy, this week it has been chocolates. I do not know where it comes from but I change almost weekly. haha We enjoyed visiting here at home so I felt I would bring treats and there was a bunch of chocolates.
I made 4 different varieties, some lovely flavors that always works and fits almost everyone.
– Caramell-Licorice: Light chocolate filled with dulce de leche mixed with licorice powder.
– Nougat: Light chocolate filled with a creamy nougat.
– Dulce de leche: Just like it sounds, a praline in milk chocolate filled with dulce de leche.
– Lemon-Coconut: White chocolate praline filled with a ganache made with white chocolate, lemon juice and coconut.
Hej.
Tänkte kolla med dig som är lite av ett proffs på praliner 🙂
Använder du dig av non temp choklad till hårdplastformarna eller tempererar du din egen?
Lite ny på detta 🙂
Hej!
Jag gör både och faktiskt, det är lite beroende på vad jag vill ha för smak och vad jag ska ha dom till. Non-temp blir lite tråkig i smaken, smakar tyvärr som lite tråkig block-choklad men den är ju verkligen toppen att slippa temperera. Perfekt till dekorationer och till tunna pralinskal. Jag tycker inte att de är super kul att temperera chokladen och undviker det gärna men tex, praliner till försäljning eller till dessertbord mm brukar jag temperera egen choklad istället – mest för att det smakar lite bättre, och blir liiite snyggare om man nu lyckas med tempereringen.
Kram Jennifer