I samarbete med Cylinda.se har vi gjort egen rabarbercurd! Perfekt fyllning i rulltårtor, tårtor, pajer och mycket mer! Har ni testat det? Det är lika enkelt som att slänga ihop en hemgjord lemoncurd, mums!

 

Rabarbercurd: 

600 g rabarber

1/2 dl vatten

2 1/2 dl strösocker

2 st ägg

50 g smör

Skölj rabarbern och skär den i små bitar.

Koka rabarbern med vatten och strösocker tills det blivit mos.

Sila moset i en finmaskig sil över en ren kastrull.

Blanda i äggen i kastrullen tillsammans med rabarbersaften.

Rör om på svag värme i ca 15 minuter eller tills det börjar tjocka.

När det börjar tjockna rör du ner smöret.

Häll upp i burkar och låt svalna.

Förvara i kylskåp!

 

Rulltårta: (ca 6 portioner)

3 st ägg

1 1/2 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2 dl vetemjöl

1/2 dl mjölk

Sätt ugnen på 225˚C.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt (ca 30x40cm).
Vispa upp ägg, vaniljsocker och strösocker pösigt.

Blanda mjöl och bakpulver vänd ner det i äggsmeten och rör till sist i mjölken.

Bred ut smeten jämnt på plåten med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter, eller tills kakan börjar få en gyllenbrun färg. 
Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper och dra försiktigt bort papperet som kakan gräddats på.
Låt svalna och bred sedan på fyllningen.
Rulla ihop kakan till en rulltårta och toppa med glasyr, ätbara blommor eller strösocker.