Mumsiga Rabarberkakor! Det är första gången jag testar att baka kakor med rabarber i, har ni testat det någon gång? Dom. blev i alla fall super goda, den härliga kolasmaken från kakan tillsammans med den syrliga rabarbern, mMmm! Ni måste testa. Perfekta att ha i frysen. 

Ingredienser: (ca 20 kakor)

Kakan: 

100 g smör

1 dl strösocker

1 nypa vaniljpulver

2 msk ljus sirap

2 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Rabarber topping: 

1 tsk kardemumma

1 nypa vaniljpulver

1 msk strösocker

ca 40 cm lång rabarb

Saft från 1/2 citron

Gör såhär:

Rör ihop smör, socker, vaniljpulver och bakpulver till en slät deg.

Blanda sedan i de övriga ingredienserna i degen. Blanda väl.

Dela upp degen i två delar och rulla ut i längder. Lägg på längderna på en plåt med bakplåtspapper.

Gör en liten fördjupning i varje längd till rabarber toppingen.

Skär rabarber i små bitar och koka ihop i en kastrull tillsammans med socker, vaniljpulver och citron.

Koka på svag värme till de blivit mjuka.

Fyll längderna med rabarber och grädda i ugnen på 175°C i ca 10-15 minuter eller tills de blivit gyllenbruna.

Låt svalna och servera!

Mums!

Är du mer kaksugen? Testa receptet på super mumsiga Kakor med fudge fyllning , cashewkakor med havssalt  Eller Klassiska Snickerdoodles?