Här kommer fler goda grejer som man får äta fler av utan att ha dåligt samvete. Raw chokladbollar. Riktigt goda men lite torrare än vanligt havrebollar eftersom smöret gör det riktigt saftigt. Annars tycker jag inte att det var sådär super stor skillnad på dem, ett riktigt bra alternativ för er som vill ha det lite ”nyttigare”. 

Ingredienser:

ca 14 st dadlar
1/2 dl havregryn
1/2 dl hackade nötter
1/2 dl kakao
2 krm Äkta vaniljpulver
1 tsk kokosolja
1 msk jordnötssmör
Kokos

Gör såhär: 

Finhacka dadlarna och nötterna.

Blanda ihop alla ingredienser till en deg. Om det är för smuligt kan du tillsätta mer jordnötssmör eller ta några droppar vatten. 

Rulla bollar av degen och rulla sedan i kokos. Det går lika bra att rulla bollarna i hackade nötter, kakao, havregryn eller annat gott. 

Förvara i kylen men serveras gärna rumstempererade.

dadelbollar1

Translated: Raw chocolate balls.

about 14 pcs dates
1/2 dl oatmeal
1/2 dl chopped nuts
1/2 dl cocoa
1/2 tsp real vanilla powder
1 tsp coconut oil
1 tablespoon peanut butter
coconut

Do:

Finely chop the dates and nuts.

Mix together all the ingredients into a dough. If it is too crumbly, you can add more peanut butter or take a few drops of water.

Roll the balls of dough and then roll in coconut. It is just as easy to roll the balls in chopped nuts, cocoa, oatmeal or other goodies.

Keep in the fridge but served happily room temperature.