Här kommer ett roligt tips på en klassisk julrätt 

[ Recept i samarbete med Cylinda ]. Ris a la malta med chiafrön, det ger inte så värst mycket extra smak med jag tycker att det blev lite krämigare och höll sig fluffigt länge med hjälp av chiafröna. Yummy yummy! 

[ Recept i samarbete med Cylinda ]

Gör så här: 4 portioner. 

1 dl grötris
2 dl vatten
en nypa salt
5 dl mjölk
2 msk chiafrön
2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
1/2 tsk vaniljpulver
Bär, hallon & blåbär

Börja med att koka upp riset med vatten och en nypa salt. Koka under lock i ca 10 minuter.

Tillsätt chiafrön och mjölk, låt puttra på svag värme i ca 40 minuter. Rör då och då så att det inte bränns i botten av kastrullen.

Låt gröten svalna.

Vispa upp grädden lätt tillsammans med en nypa vaniljsocker och florsockret. Rör sedan ner grädden i gröten.

Servera gärna med dina favorit bär.

Risalamalta-Chia1 Risalamalta-Chia2

Njut av den här härliga varianten på en klassisk julrätt! Perfekt till frukost, lunch och mellanmål. Super gott med dom syrliga bären till det krämiga riset. Mums!