Här kommer ett roligt tips på en klassisk julrätt
Gör så här: 4 portioner.
1 dl grötris
2 dl vatten
en nypa salt
5 dl mjölk
2 msk chiafrön
2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
1/2 tsk vaniljpulver
Bär, hallon & blåbär
Börja med att koka upp riset med vatten och en nypa salt. Koka under lock i ca 10 minuter.
Tillsätt chiafrön och mjölk, låt puttra på svag värme i ca 40 minuter. Rör då och då så att det inte bränns i botten av kastrullen.
Låt gröten svalna.
Vispa upp grädden lätt tillsammans med en nypa vaniljsocker och florsockret. Rör sedan ner grädden i gröten.
Servera gärna med dina favorit bär.
Njut av den här härliga varianten på en klassisk julrätt! Perfekt till frukost, lunch och mellanmål. Super gott med dom syrliga bären till det krämiga riset. Mums!
Lämna en kommentar