Hösten är här! Eller vad säger ni? Sensommaren, eller sommaren? Jag älskar hösten så för mig för gärna hösten vara här nu! Det är dags att plocka svamp ute i skogarna och göra en härlig svamprisotto av, Så gott med både kantareller, champinjoner, porta Bello, shiitake och många fler! Ta den svampen du hittar eller gillar bäst. 
Ingredienser: (4 portioner)
3 dl arborioris
ca 8 dl vatten
1 st scharlottenlök
1 st vitlöksklyfta
1 st tärning av svampbuljong
2 msk olivolja
2 dl vitt vin
250 g svamp (ta din favorit svamp)
25 g smör
ca 2 dl riven parmesan
Salt & Peppar efter smak 

Gör så här:

Skala och finhacka löken och vitlöken.
Fräs snabbt lök och vitlök i olivoljan i en tjockbottnad kastrull utan att det får färg.
Tillsätt riset och fräs tills det blir lite glansigt. Häll över vinet och låt det koka med riset.
Smula ner buljongtärningen med riser och häll över vatten, häll över lite i taget medan det kokar.
Låt det koka sakta och rör ofta.  Riset är klart efter ca 15-20 minuter. Smaka så det är lite tuggmotstånd i riset – då är de klart! 
Tvätta och skiva svamparna. Stek den i smöret och krydda med salt och peppar. Rör sedan ner svampen i riset.
Tillsätt den rivna parmesansosten.
Smaksätt med salt och peppar – servera!