Jag har varit och plockat lite vinbär så nu känner jag att det är dags att göra något med dem. Gelé passar till det mesta, gott att baka med, tex göra frosting med en klick gelé i eller till kött och potatis. Mumms mumms, detta recept måste ni testa, super enkelt!

Gör såhär:

[Ingredienser]

  • Koka upp vattnet. Lägg i bären och låt dem koka under lock i 10 minuter. Låt saften självrinna genom silduk i 30 minuter.
  • Mät saften. Häll den i grytan. Koka saften 3–5 minuter. Tillsätt sockret lite i taget. Låt gelén koka försiktigt 10–15 minuter.
  • Gör ett geléprov genom att hälla lite gelémassa på en tallrik. Dra med en sked genom massan. Stannar gelén är den klar. Skulle den rinna ihop, koka gelén ett tag till. Har ingenting hänt inom 20 minuter, gör saft av det hela i stället. Späd med lite