Hej på er! Vet ni, idag delar jag med mig av något jag inte har testat förut, en rödbetspaj! Har ni testat det? Jag tyckte att det var super gott! Självklart går det att ha Chévre istället för fetaost, och toppa med lite honung innan servering kanske? Muuuums! Men det funkade super med rötbeta och fetaost, inte riktigt lika starka smaker men ändå nått 🙂 

Receptet räcker till ca 6 – 8 bitar 

Deg: 
3 dl vetemjöl

125 g smör

3 msk kallt vatten

Fyllning:
300 g kokta rödbetor (ca 3 st)

150 g fetaost

2 st ägg

1 dl mjölk

1 dl vispgrädde Salt & Peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C.

Blanda ihop mjöl och smör till en smulig massa.

Tillsätt vattnet och rör ihop till en slät deg.

Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel.

Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter.

Fyllningen: 
Vispa ihop ägg, grädde och mjölk med salt och peppar.
Hacka och fördela rödbetorna över det förgräddade pajskalet.
Häll över ägg och mjölkblandningen över rödbetorna och smula till sist över fetaosten.
Grädda pajen under ca 25 minuter.
Låt svalna & Servera!