Något som är lite inne nu är att äta det säsongen har att erbjuda. Den här super goda variant på tillagad spetskål är sååå god! Perfekt till middag och i matlåda.
Ingredienser: (2 portioner)
Ca 400 g spetskål
Olivolja
Salt och peppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj kålen och skaka av den.
Skär varje spetskålshuvud i fyra klyftor.
Blanda spetskålen med olivolja, salt och peppar i en ugnsfast panna eller ugnsform.
Rosta spetskålen i 20 minuter i mitten av ugnen.
Låt Svalna och servera!
—————
Fler goda recept: GRÖNKÅLSCHIPS . FETAOSTBIFFAR eller smarrig RAW-CHOKLADMOUSSE!
Men ja spetskål! Hade nästan glömt det, måste äta igen nu 🙂 Brukar äta med klassiska rostade hasselnötter och brynt smör till, tuppar av nästan så gott. Tack för påminnelsen 🙂