Yeeess det är fredag idag! I samarbete med Cylinda.se så firar vi midsommar på det här viset! En super mumsig rulltårta med de lilla extra – limemarinerade jordgubbar! Hur gott är inte de i en rulltårta fylld med jordgubbsmousse?

Rulltårta: (6 portioner)

  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Vispad grädde, jordgubbar och marsipan till dekoration.

Sätt ugnen på 190 ° c.

Vispa ägg och socker pösigt.

Blanda i resten av ingredienserna och rör om till en slät smet.

Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.

Häll över resterande smet och ställ in i ugnen, grädda i ca 7 – 10 minuter.

Jordgubbsmousse: (6 portioner)

  • 2 st gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 äggvita
  • 1 äggula
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • 1 dl koncentrerad jordgubbssaft
  • Ett gäng färska jordgubbar

Lägg gelatinbladen i blöt (kallt vatten i ca 5 minuter). 

Värm upp saften i kastrull eller mikro, rör ner gelatinbladen och låt svalna.

Vispa grädden hårt.

Vispa äggvita till ett hårt skum (maräng) tillsammans med florsockret.

Vispa upp äggulan tillsammans med vaniljpulvret. Vänd ned äggulan i marängen.

Vänd försiktigt ned saften i marängen.

Blanda till en jämn massa och vänd sedan ner grädden i marängblandningen.

Limemarinerade jordgubbar:

Allt du behöver är 5 st stora jordgubbar och 1 st lime

Skiva jordgubbarna i små bitar och lägg i en skål. Pressa över limen och låt stå i ca 1 timme.

Sätt ihop tårtan såhär:

Efter att rulltårtan har svalnat brer du på moussen, ett jämt lager över hela tårtan.

Fördela de marinerade jordgubbsbitarna över moussen.

Rulla ihop tårtan.

Vispa grädde och bred på över tårtan.

Täck med utkavlad marsipan.

Pudra gärna med florsocker och spritsa ut extra grädde på tårtan om det blir över. Toppa med jordgubbar och mynta!

Servera!

Ha en riktigt trevlig midsommar!